KEKASIH atau KAWAN?KEKASIH atau KAWAN?
Aku mengenali erti kawan selama 23 tahun tetapi aku LEBIH mengenali kekasih dengan hanya selama 3 tahun


Umur semakin meningkat dan lebih banyak perkara yang kita lalui. Salah satunya hidup berkawan yang penuh dengan cabaran. Ikut kata hati jangan ikut kata kawan..jawapan yang aku dapat selama 23 tahun..
Orang kata jangan terlalu percayakan kekasih. Tapi bagi aku aku lebih percayakan kekasih aku sendiri daripada kawan..sebab aku tak pernah jumpa kasih sayang melalui kawan..aku jumpa kasih sayang itu melalui seorang kekasih..apa yang aku dapat adalah kedukaan apabila aku bersama kawan..dan aku dapat kegembiraan bila bersama kekasih..yang selalu memahami, dengar cerita bodoh aku adalah kekasih bukan kawan...aku tak pernah menyesal jika aku kehilangan kawan hanya kerana kekasih...kerana hati aku sentiasa mengatakan aku perlukan kekasih daripada seorang kawan..dan hati aku juga mengatakan kekasih tidak akan meninggalkan aku seperti kawan yang meninggalkan aku..kekasih juga lah yang mengukir senyuman di bibir aku..tapi kawan telah menghancurkan senyuman ku..cinta seorang kekasih lebih nyata daripada cinta seorang kawan yang penuh kepalsuan...dan sekarang aku memilih kekasih dan bukannya kawan...ikut kata hati lebih beerti dan bukannya mati...

Jangan kau pandang bibir yang manis,
Kerna dia bisa menghancurkan,
Jangan pandang wajah yang indah,
Kerna dia bisa meracunmu,
Dengar wahai teman,
Dengarkan bersama,
Aku menulis bukan kerna nama.
Kita semuanya sama,
Apa yang ada hanyalah kehidupan.
(adaptasi daripada lagu Bukan Kerna Nama)

Hati aku telah terguris oleh kawan. Tapi diubat oleh kekasih..kawan telah mengalirkan airmata aku..tetapi kekasih yang telah menghapuskan air mata aku..hari2 sepi aku telah dihiburkan oleh kekasih...Rinduku bukan lagi untuk mu kawan tapi untuk kekasih yang telah banyak mengorbankan hari2 nya untuk mengubati kedukaan aku..kawan, kau singgah sekejap dalam hidup aku, kau pernah berikan aku sedikit kegembiraan, kau isi sedikit sepi aku. Tapi aku percaya kekasih akan singgah selamanya dan akan terus berikan kegembiraan dan kebahagiaan dalam hidup aku dan tidak akan biarkan aku kesepian kecuali mati.

P/S:  ini kata hati dari aku.. Lain orang lain pendapat. Perjalanan kehidupan masing2 berbeza...
         DAN LAGI SATU PENTINGKAN IBUBAPA! Kerana mereka yang paling memahami kita...i  really love them..miss u all..:(5 comments:

 1. bagi saya..sahabat lebih penting :) kekasih? klu dah jadi husband, he's my everything :)

  jom support segmen best ni :)

  http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/02/segmen-header-siapa-paling-awesome-part.html

  mohon like sini juge ye :)
  http://www.facebook.com/pages/noraqilahjoharidotcom/267245240052274?ref=hl

  ReplyDelete
  Replies
  1. he's my everything to me...:)
   ok...sy akn join..:)

   Delete
 2. jom join dan memeriahkan segmen ni

  http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

  ReplyDelete
 3. Setuju.. Kekasih lebih penting dari kawan.. tapi kalau kekasih dengan sahabat, rasanya sahabat lebih penting.. tapi dalam dunia ni payah nak cari sahabat.. kawan je ramai..

  ReplyDelete
 4. haah tu la.. ape2 pon pentingkan ibubapa dulu :)

  ReplyDelete