SENARAI PENJUAL BUNDLE DI KOTA KINABALU

Hai..Lamanya Auni tak update blog ni! Hari ni rasa nak crita pasal bundle. Sejak terlibat dengan bisnes bundle ni rasa terdetik kat hati ni nak crita..haha..Bukannak crita sangat pun, Auni hanya nak share tempat2 Bundle kat Kota kinabalu ni..6 tahun dah duk sini dan sekarang masih di sini..Hihu..Sebelum nak bagi List ni, auni nak bagi tips sikit kalau nak beli bale bundle..ini pada pandangan auni la..Lain orang lain cita rasa kan..hihi
-          Beli Bundle dari Japan. Bundle dr jepun paling elok bagi Auni..Mahal sikit tapi berbaloi. Baju2 dia pn cantik dan saiz2 baju ia pn sesuai dengan saiz badan orang Malaysia.
-          Beli Gred A. Gred A memang mahal sikit tapi kalau betul2 nak buat niaga baik amik gred A. Bukannya apa kalau gred B tu hanya 60% sahaja yg betul2 elok..40% lagi x elok..dah rugi..
-          Beli 100kg terus..Auni suka beli yang 100kg sebab ia lebih murah dan banyak..syok pilihhhh..haha
-          Yang baru nak start beli tu jangan beli bale yg sama sampai dua..beli satu dulu..nanti tak puas hati menyesal..(auni pernah beli bale 45kg dress long sleeve. Masa tu tak tahu ap lagi.main beli je..bila sampai baju besar gedabak n baju macam untuk pelakon2 the lord of the ring! Nak menangis oiii. Jadi sebelum beli tu wat research dulu..)

SENARAI PENJUAL BUNDLE DI KOTA KINABALU

1.       UMAR BUNDLE
-          Terletak di Pekan Menggatal
-          Retail/Wholesale
-          Harga murah
-          Ada beberapa lagi kedai bundle bersebelahan umar bundle.

2.       LIKAS BUNDLE
-          Terletak di Likas berdekatan shell.
-          Retail
-          Kat sini yang bestnya kasut sneekers lelaki. Macam2 ada lagi. Semua ada.
-          Ada lagi satu cawangan di tamparuli. Besar bundle dia.

3.       D BUNDLE MANIA
-          Ada dua tempat yang auni tahu. Satu di Inanam dan lagi satu di Kinarut.
-          Retail/Wholesale.
-          Banyak pilihan.

4.       KIMANG BUNDLE
-          Dekat jalan papar lama. Tepi jalan je.
-          Retail/Wholesale
-          Baru2 ni pergi sana diaorang ada bale mix 100kg hanya rm200.

5.       BM BUNDLE
-          Terletak di Dongongon.

6.       BUNDLE KG AIR
-          Terletak di Kg Air setiap hari ahad pagi.
-          Best  kat sini sebab ramai yg menjual jadi pilihan pun banyak.
-          Retail.

7.       BUNDLE PASAR FILIPIN
-          Terletak di Pasar Filipin di KK Setiap hari sebelah malam.
-          Kat sini pun banyak pilihan Cuma harga sekarang mahal berbanding dulu.

8.       MARUDU BUNDLE
-          Terletak di tuaran. Tepi jalan ja ni.
-          Retail/Wholesale.

Ada lagi beberapa kedai bundle yang auni pergi tapi tak ingat nama kedai. Nanti klu ada lagi auni update. Kalau nak beli bundle bale boleh wasap auni. nanti auni bagi no fon org yg jual bale. 0142299612.


No comments:

Post a Comment