SUARA RINDU



Assalamualaikum..
“Rindu ku ini ibarat laut yang takkan hilang masinnya”.
Perumpamaan sendiri yang senang nak faham maksudnya..Maksudnya terlampau rindu la tu..Rindu kat sape?
|
|
|

Emak...memang rindu sangat kat dia...kat abah..adik2...pejam celik rupanya da hampir 3 tahun aku belajar di UMS Sabah ni..banyak yang telah aku belajar terumanya yang melibatkan perasaan..kalau tak boleh kawal boleh sakit ooo..hehe..dalam masa 3 tahun ni baru 2 kali balik jumpa mak..hidup pun susah..jadi faham2 je la nak beli tiket flight yg mahal 2...memang susah...perasaan rindu yang paling kuat sekarang ni...teringin sangat nak tengok muka mak sekarang...kalau la mak boleh skype2 kan best...hehe...ini lah cabaran yang perlu kita tempuh bila berada jauh dengan family...sekarang da 3 tahun aku belajar berdikari sendiri tanpa mak...alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik...insyaallah 21 hb 7 ni auni akan pulang ke Kelantan...da beli tiket da..mesti confirm...cuma ajal dan maut di tangan Tuhan...Mak tunggu adik ye...




Adik pun rindu sangat kat Kaklong...Adik tahu adk banyak wat salah kat kaklong...cakap kaklong macam2...tapi adik sayang kaklong...rindu nak sama2 cam dulu...adik mintak maaf sebab sakitkan hati kaklong...Adik rindu kklong....




Ainn...akak rindu sangat kat ain...akak tahu ain tengah risau. Kalau ain ada apa2 masalah cerita je dengan akak...akak takkan marah ain...Ain rindu sangat kat ain...nanti akak balik kita main make-up2 ok..










yg lelaki tu Ayum...adik paling bongsu...kalau kat rumah aku tido ngan dia...dia ni penakut..tak tahu la sekarang ni macam mane...nanti akak balik ayum tolong kopek durian kat akk tau...cari durian banyak...t tengah2 malam kita makan...Akk pun rindu kat ayum..nanti bawak akak naik moto baru...






Lagi sorang tentulah abah...Abah tak suka tangkap gambar sangat...jadi tak ada gambar dia..Rindu jugak kat abah...abah memang steady...em...hubungan kitaorg semua satu family memang rapat...terutamanya adik beradik..jadi bila da jauh mesti la RINDU...


SUARA RINDU
Suatu yang indah ceritanya bermula semalam,
andainya dapat ku rasa selamanya,
tetapi ku tahu tidak mungkin dapat ku miliki,
walaupun kau hadir hanya dalam mimpi.

ku teruskan hidup hari demi hari pun berlalu,
siksa dan derita ku tanggung sendiri,
Apa yang tinggal hanyalah doaku padamu Tuhan,
pasrah ku hanya kamu yg menentukan.

Pun tak pernah ku sesalkan,
kecewa dtg dan pergi tinggal ku sendiri,
ditakdirkan aku syukur selalu,
sesungguhnya aku tahu teman ku hanyalah aku.

Semoga suatu hari nanti dapat kutemui,
Penawar luka yang berdarah duka,
PABILA BERTEMU PASTI AKU SUARAKAN RINDU...







2 comments:

  1. kalau dah lama tak jumpa family, memang perasaan rindu ni sangat tebal. indah syair yang awak tulis tu :)

    ReplyDelete